H. Kolster  -  boomkwekerij


 gespecialiseerd in bijzondere en onbekende heesters

EnglishDeutsch
Cotinus coggygria 'Old Fashioned' PBR

Meer informatie over de kwekersrechtelijk beschermde plant

Cotinus coggygria 'Old Fashioned' PBR

De nieuwe Cotinus coggygria 'Old Fashioned' PBR is gevonden tussen zaailingen van Cotinus coggygria. De plant viel op, om zijn opvallende ronde bladeren, die voor Cotinus coggygria vrij groot zijn; in de zomer is het blad blauwig-groen en de bladstelen rood-achtig. Het jonge blad aan de groeitoppen is donker-roze. In de herfst verkleurt het blad naar oud-roze en zelfs naar oranje-roze-rood, waardoor de plant van een afstand heel erg opvalt. Het is een sterke groeier, met stevige 1-jarige takken van meer dan een meter. Van weinig belang zijn de bloempuimen.
Mijns inziens is de nieuwe Cotinus coggygria 'Old Fashioned' PBR zeer geschikt als snijheester. Ook is hij door z'n opvallende herfstkleur goed als solitair in een grote tuin te gebruiken; hij moet dan wel elk jaar stevig worden teruggesnoeid, zodat het mooi gevormde blad op de 1-jarige takken voldoende tot z'n recht kan komen.
Diegenen, die belangstelling hebben, kunnen informatie opvragen bij onderstaand adres.

 Enkele foto's   

Informatie over licenties kunt u opvragen per e-mail bij:

Brunel 21
NL-3401 LJ IJsselstein
tel.: 06 5355 0808
Kijkt u ook eens op de website van www.Plantipp.eu, hier kunt u vele nieuwe beschermde soorten vinden.Terug naar de sortimentslijst